Απελευθερώθηκαν τρία όρνια στον Αράκυνθο

23/05/2025 | 00:01

Στον Αράκυνθο, χθες 20/5, απελευθερώθηκαν τα τελευταία τρία όρνια της σαιζόν, που περιέθαλψε επί οκτώ μήνες η ΑΝΙΜΑ και έμειναν δυο μήνες στον κλωβό προσαρμογής.

Στα τρία όρνια τοποθετήθηκαν δορυφορικοί πομποί από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE IP 4 NATURA και της υλοποίησης του Εθνικού Σχέδιου Δράσης για τρία πτωματοφάγα είδη (γύπες).

Η όλη δράση αποτελεί μέρος της εφαρμογής του σχεδίου ενίσχυσης του πληθυσμού του Όρνιου στην ηπειρωτική χώρα, που αποτελεί βασικό στόχο του Εθνικού Σχέδιου Δράσης.

Ο κτηνίατρος της ΑΝΙΜΑ Γρηγόρης Μαρκάκης συνόδεψε την αποστολή.

Σημειώνεται ότι ο κλωβός εποπτεύεται από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της