Απαλλαγή πολύτεκνων από τον φόρο πολυτελείας στα ΙΧ προανήγγειλε ο Αλεξιάδης – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

11/01/2016 | 22:25

Την απαλλαγή των πολύτεκνων από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητά τους προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

“Αυτό που σχεδιάζουμε στις αλλαγές που θα έρθουν το 2016 είναι να αποκαταστήσουμε αυτήν  την αδικία”, είπε ο  κ. Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνου Κατσίκη. Ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι μειώνονται τα έσοδα του δημοσίου από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης ΙΧ (άνω των 1.928 κυβικών) που καταβάλλουν φορολογούμενοι με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά.

Συγκεκριμένα, το 2013 εισπράχθηκε το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014  1,6 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αλεξιάδης απέδωσε αυτή τη μείωση στην κατάθεση πινακίδων.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν όταν βρεθούν τα αναγκαία ισοδύναμα, προκειμένου να μην υπάρξει μείωση εσόδων ή διαφορετικές πηγές φορολόγησης.

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο-Ένας τραυματίας- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρώην Λυκειάρχη

Πάτρα: Άνδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Η στιγμή της σύγκρουσης συρμού του Προαστιακού με αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤA

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»