Απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία στον δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη

17/10/2025 | 21:38

Ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Νίκος Ασλανίδης κρίθηκε νωρίτερα σήμερα ανεπιθύμητος στην Τουρκία και του απαγορεύτηκε η είσοδος στη γείτονα.

Τη δυσάρεστη «έκπληξη» επιφύλαξαν στον έμπειρο δημοσιογράφο οι συνοριακές τουρκικές αρχές, κατά τον έλεγχο διαβατηρίων περίπου 100 δημοσιογράφων-μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ που ταξίδευαν προς την Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο αποστολής της Ένωσης Συντακτών.

Οι τουρκικές αρχές αρχικά κράτησαν τον δημοσιογράφο στο αστυνομικό τμήμα, απ’ όπου τελικά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη, μετά και από διαπραγματεύσεις του Έλληνα προξένου στην Αδριανούπολη και της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Ασλανίδης στο ertnews.gr, «Ένας αστυνομικός που ήξερε λίγα ελληνικά μου έλεγε συνέχεια ότι είμαι ιδιαίτερα επικίνδυνος και μου πρότεινε να επισκεφθώ την τουρκική πρεσβεία για να μάθω ‘τι έκανα’». Σχολιάζοντας το περιστατικό εξάλλου, ο ίδιος σημείωσε: «Είναι μια προσπάθεια από το βαθύ κράτος – γιατί με το λαό δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα – να μας εκφοβίσει εμάς τους δημοσιογράφους να μην κάνουμε τη δουλειά μας, να μην παρουσιάζουμε την ιστορική αλήθεια», ενώ επισήμανε πως στα ντοκιμαντέρ του δεν έκανε τίποτα παρά πάνω από το να παρουσιάσει αυτόπτες μάρτυρες τραγικών γεγονότων που συνδέονται με τη γενοκτονία των Ποντίων.

Πάτρα: Αναζητείται στο αυτόφωρο ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε στον Π. Ρηγόπουλο – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση

Eνταση μετά την πορεία στην Πάτρα – Δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Πάτρα-Μέτρα για το κυκλοφοριακό: Μονοδρομήσεις σε Ακρωτηρίου και Γ. Παπανδρέου – Mini bus στο ιστορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο Δήμος

Οι Πατρινοί αποχαιρετούν στο διαδίκτυο τον τραγουδιστή Γιάννη Πανίτσα που “έφυγε” στα 55 του