Άντζελα Γκερέκου: Προσπάθησα κι εγώ να κάνω ταινία για τον Καποδίστρια, ο Γιάννης Σμαραγδής παιδεύτηκε 8 χρόνια

13/01/2026 | 00:34

«Είχα τη μεγάλη ευλογία στη ζωή μου να συναντήσω τον Φεντερίκο Φελίνι», εξομολογήθηκε η Άντζελα Γκερέκου σε πρόσφατη συνέντευξή της. 

Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» και την Ελένη Μουστάκη, η οποία προβλήθηκε το πρωί της Κυριακής (11.01.2026). Μεταξύ άλλων η Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε και στην ταινία «Καποδίστριας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ιωάννη Καποδίστρια.

«Είμαι Κερκυραία και έχω μελετήσει πολύ τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια. Όταν μπήκα για πρώτη φορά στη Βουλή, είδα ότι δεν υπάρχει προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια και είπα στην Άννα Ψαρούδα Μπενάκη ότι αν δεν αλλάξει αυτό, θα παραδώσω την έδρα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχα πόθο να γίνει αυτή η ταινία για να γνωρίσουν οι Έλληνες αυτό το πρόσωπο μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου. Προσπάθησα κι εγώ να κάνω αυτή την ταινία, αλλά δεν τα κατάφερα για οικονομικούς λόγους. Ο Γιάννης Σμαραγδής παιδεύτηκε 8 χρόνια για να κάνει την ταινία, κανείς δεν ήθελε να τον βοηθήσει», αποκάλυψε ακόμα.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)