Άνοιξε η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα – Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο (ΝΕΟΤΕΡΑ)

17/08/2023 | 21:00

ΝΕΟΤΕΡΑ 21.31: ​Άνοιξε και το ρεύμα προς Κόρινθο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Σημειώνεται πάντως, ότι από το 45ο χιλιόμετρο έως το 47ο χιλιόμετρο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Ολοκληρώθηκε στις 20:30 η εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση μεταφοράς του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο που παραδόθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στις φλόγες, στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχεδόν αμέσως παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα. Το ρεύμα προς Κόρινθο αναμένεται να ανοιξει, όταν απομακρυνθεί από το σημείο το καμένο βυτιοφόρο.

Τη μετάγγιση του καυσίμου πραγματοποίησε τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας, στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο. Η Πυροσβεστική βρισκόταν στο σημείο για θέματα πυρασφάλειας, καθώς το φορτίο είναι επικίνδυνο. Η Τροχαία ανέλαβε το δύσκολο έργο να κόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να μην προσεγγίσει κανείς, λόγω της επικινδυνότητας.

Προηγουμένως, κυκλοφοριακό κουμφούζιο προκάλεσε η διακοπή της κυκλοφορίας στη νέα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε 7,2 τόνους υγροποιημένου αερίου -και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχε κίνδυνος έκρηξης και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περί τις 20:30.

 

Ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου
 

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους παρέμειναν ακινητοποιημένα επί περίπου επτά ώρες.

Παράλληλα, στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παρέμειναν ακινητοποιημένα πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

 

ΠΗΓΗ
 

Καγιανάς σε φρυγανιστό ψωμί – Το Ελληνικό brunch στα καλύτερά του

Χάνει και τη σεζόν στο χορτάρι ο Κύργιος

Αναστάτωση στην Ιόνια Οδό – Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες (ΦΩΤΟ)

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Η εγκυμοσύνη είναι κάτι που το χαίρομαι και το ζω

Έκθεση με παραδοσιακά παιχνίδια, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Δημιουργικός Ιούνιος στο Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού «Σκιές και Μάσκες» της ΚΕΔΗΠ

Δ. Μάντζος: Έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη αναγνώριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Αν. Λιβύη

Άνοια: Ιστορική έγκριση στις ΗΠΑ για το πρώτο τεστ αίματος που ανιχνεύει τη νόσο Αλτσχάιμερ