Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία

07/01/2025 | 07:57

Σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου θα ανοίξουν κανονικά όλα τα σχολεία μετά την 15θήμερη διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παρά το τετραήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε από την κυβέρνηση για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, η κηδεία του οποίου θα γίνει αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου δημοσία δαπάνη.

Κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες προς τιμήν του εκλιπόντα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται και το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων.

Με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα για να κλείσουν σχολεία και υπηρεσίες θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Ωστόσο δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση υπουργού, που να αποφασίζει το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των υπηρεσιών του δημοσίου.

Οπότε τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!