Ανοιχτό το ιστορικό καταφύγιο της Πάτρας το Σαββατοκύριακο

26/10/2023 | 15:05

Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου της Πάτρας που βρίσκεται κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων θα είναι ανοικτός για το κοινό το Σάββατο 28 Οκτωβρίου – ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ – και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί διοργανώνει οργανωμένες ξεναγήσεις συλλόγων και σχολείων στο χώρο του καταφυγίου οι οποίες ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2610-390-935 (καθημερινές 10.00 έως 14.00).

Το καταφύγιο  στο οποίο φιλοξενείται μοναδικής ιστορικής σημασίας αρχειακό και επετειακό υλικό , μέσα από το οποίο αναδεικνύονται στιγμές από τον βομβαρδισμό της πόλης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα, άνοιξε εκ νέου τις πύλες του την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Το καταφύγιο  λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

 

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)