Άννα Μαστοράκου: Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας Χάρη Θεοχάρη

 

Μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη είχε η Αννα Μαστοράκου, με την ιδιότητα της προέδρου της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, μόνιμου μέλος του συντονιστικού οργάνου του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα της ΠΦΥ.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα ζωτικής σημασίας για τη στήριξη των υπηρεσιών ΠΦΥ στη χώρα μας. Καταρχήν, η αύξηση του προϋπολογισμού για την ΠΦΥ και των αποζημιώσεων του ιατρικού έργου και των διαγνωστικών εξετάσεων. Ακολούθως το θέμα της διαγραφής των δυσβάσταχτων καταλογισμών clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια και στους συμβεβλημένους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς ΕΟΠΥΥ. Και τέλος, η αναλογικότητα του προϋπολογισμού του δημόσιου-ιδιωτικού τομέα ανάλογα με τους δείκτες εξυπηρέτησης των πολιτών ανά Νομό.

Ο Υπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση για τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης στην ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα επιδιώξει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς, τη ρεαλιστική χρηματοδοτική αναπροσαρμογή, βάσει της ζήτησης υπηρεσιών υγείας.

Η Αννα Μαστοράκου συνεχίζει σταθερά, μέσα από τις θεσμικές της ιδιότητες στον χώρο της Υγείας, να αγωνίζεται για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρόληψης στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, συνεχίζει με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς και τον προεκλογικό της αγώνα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ανθή Βούλγαρη: Πότε επιστρέφει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Έρχονται βοριάδες, φεύγει η σκόνη, πέφτει η θερμοκρασία

Μανώλης Καντάρης: Ραγίζει καρδιές η κόρη του 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Τον καταπλάκωσε τμήμα από γυάλινο μπαλκόνι

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

68ρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Τραμπ: Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν σε «πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»

ΠΑΣΟΚ για βία στα Πανεπιστήμια: «Αντί σχεδίου, τσαλαβουτήματα αυταρχικού και αναποτελεσματικού βερμπαλισμού»