Ανέστειλαν την αποχή οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων

31/12/2015 | 23:54

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης (ΠΕΥΦΑ) αρχαιολογικών χώρων αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της αποχής κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Έτσι αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία τους, αρχής γενομένης από το Σάββατο, 2 και την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016.

Η ΠΕΥΦΑ είχε κηρύξει αποχή από την εργασία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αρχής γενομένης από το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω της κατάργησης της υπερωριακής αποζημίωσης του κλάδου με το νόμο για το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε πριν από 15 ημέρες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκη, ότι θα επαναφέρουν με νομοθετική ρύθμιση την προσαύξηση κατά 25% στην παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου, για το φυλακτικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, το συντομότερο δυνατόν.

Για το ίδιο θέμα θετική ήταν και η παρέμβαση του Σ. Φάμελου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο