Ανδρουλάκης: Χθες πάθατε ομαδική δυσανεξία στην διαφάνεια και καταπατήσατε το Σύνταγμα

31/07/2025 | 15:50

Για εκτροπή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Βουλή με σκωπτικό ύφος καλωσόρισε την «επιστολική» κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Χαρακτήρισε τους 8 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που ήταν παρόντες χθες στην ψηφοφορία «αυτοφωράκηδες» και διερωτήθηκε: Τι πάθατε; Covid; Ομαδική δηλητηρίαση; Θα σας πω εγώ τι πάθατε: ομαδική δυσανεξία στην διαφάνεια. Αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη δειλό πρωθυπουργό που δεν φοβάται όπως είπε μόνο την διαφάνεια αλλά και την ΚΟ της ΝΔ.

Μίλησε επίσης για εκβιαζόμενο πρωθυπουργό που επέλεξε μια πρωτοφανή μεθόδευση που οδήγησε σε αυτογελοιοποίηση τη Βουλή και το κόμμα του. Εμείς, δεν σας επιτρέψαμε να ολοκληρώσετε το έργο της παραγραφής και αμνήστευσης Βορίδη και Αυγενάκη, είπε ακόμα.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι καταπάτησε το Σύνταγμα και σημείωσε: «όπως η εγκληματική ομάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ – οι φραπέδες και οι χασάπηδες – εκμεταλλεύτηκαν την προσωρινή τεχνική λύση για να βγάλουν εκατομμύρια, έτσι και οι φραπέδες του Μαξίμου και οι χασάπηδες χρησιμοποίησαν την προσωρινή διεύρυνση άσκησης τους δικαιώματος επιστολικής ψήφου για να στήσετε ένα έργο εξευτελισμού της Βουλής των Ελλήνων».

ΠΗΓΗ

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Ντίμης Κρίτσας

«Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;» – Επίθεση Μαρινάκη σε Πελετίδη για το ξήλωμα πινακίδων σε σχολείο