Ανδρέας Ξανθός: Προσπάθεια πολιτικής ανατροπής η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε»

13/06/2016 | 22:54

«Είναι προφανές ότι είναι μία προσπάθεια να υπάρξει ένα αίτημα πολιτικής ανατροπής. Σίγουρα αυτό το αίτημα, όπως αποδεικνύεται και από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, δεν έχει κοινωνικό πλειοψηφικό έρεισμα. Πλειοψηφικά ο κόσμος δεν θέλει εκλογές. Κατά την άποψη μου, θα είχε μία πολιτική νομιμοποίηση αυτό το αίτημα, εάν υπήρχε ένα σοβαρό εναλλακτικό σχέδιο με βάση το οποίο οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις ζητούν. Αυτό το ζητούν σε τελευταία ανάλυση οι πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος για την συγκέντρωση του “Παραιτηθείτε”.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Βήμα” είπε πως είναι λογικό να υπάρχει κοινωνική διαμαρτυρία αλλά «ο χαρακτήρας αυτής της συγκέντρωσης είναι διαφορετικός».

Ερωτηθείς για περιστατικά «δωρεών» από ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης είπε ότι θα γίνει έλεγχος και θα αποδοθούν ευθύνες, σημειώνοντας «δεν έχουμε κανέναν λόγο να συντηρούμε και να συγκαλύπτουμε τέτοιου τύπου πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των πολιτών και δημιουργούν συνθήκες ανισότητας στη φροντίδα των ανθρώπων». Συμπλήρωσε πως «η διοίκηση της Υγειονομικής περιφέρειας, η 4η Υ.Π.Ε., η οποία έχει την πολιτική εποπτεία των νοσοκομείων δεν το γνώριζε… Ακόμα και το σωματείο εργαζομένων το οποίο κάποια στιγμή αποφάσισε να το καταγγείλει, επί τρεις συναπτές συναντήσεις με τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας δεν το είχε αναφέρει και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, συνηγορούσε και ψήφιζε και ήταν -από ό,τι ενημερώθηκα- ομόφωνες οι αποφάσεις αποδοχής αυτών των δωρεών».

Εξήγησε πως «όταν συνέβη αυτό το γεγονός, ο νέος διοικητής που έχουμε επιλέξει για το ΑΧΕΠΑ, ο κ. Σπανός δεν είχε αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του».

Για την χρηματοδότηση των νοσοκομείων είπε πως «τώρα ετοιμάζεται να δοθεί μία δόση 120 εκατ. ευρώ που μαζί με τα 350 εκατ. που έχουν δοθεί από την αρχή του χρόνου, θα είναι το 41% της καταβολής του ετήσιου προϋπολογισμού. Βεβαίως είμαστε πίσω και θα προσπαθήσουμε στο επόμενο εξάμηνο να ενισχυθεί η απόδοση αυτών των πόρων. Ούτως ή άλλως, και πέρσι αυτό συνέβη, στο τέλος του χρόνου απορροφήθηκε όλο το διαθέσιμο ποσό».

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο