Ανδρέας Τσώκος: «Άμεση στήριξη με ειδικά μέτρα για τους κτηνοτρόφους της Αχαΐας»

17/10/2025 | 10:44

Με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Αντώνη Φιλιππή συναντήθηκε ο πολιτευτής ΝΔ Αχαΐας Ανδρέας Τσώκος, με σκοπό να τεθούν τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τους κτηνοτρόφους της Αχαΐας. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τρία (3) κεντρικά ζητήματα άμεσης προτεραιότητας:

  1. Αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες κτηνοτρόφους, που υπέστησαν ολική καταστροφή, με τη θανάτωση του ζωικού τους κεφαλαίου, λόγω της ευλογιάς.

2.  Επανένταξη σε Ρυθμίσεις Οφειλών ΔΕΗ, για όσους αγρότες και κτηνοτρόφους είχαν ρύθμιση με τη ΔΕΗ.

Ο Ανδρέας Τσώκος πρότεινε συγκεκριμένα να ληφθούν μέτρα και να επανέλθουν σε ισχύ οι ρυθμίσεις αυτές, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στους πληγέντες να εξυγιανθούν οικονομικά και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

3. Άμεση Καταβολή Αποζημιώσεων: Σύντομα πρόκειται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους.

Σημαντικό είναι ότι στις αποζημιώσεις αυτές θα συμπεριληφθούν και οι αποζημιώσεις για ζωοτροφές όσων κτηνοτρόφων διατηρούσαν τα ζώα τους έγκλειστα, αναγνωρίζοντας έτσι το επιπλέον κόστος που επωμίστηκαν.

Ο Ανδρέας Τσώκος, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι προτεραιότητα για τον τόπο μας. Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Αντώνης Φιλιππής επεσήμανε ότι ο Υπουργός Κώστας Τσιάρας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες με τους συναρμόδιους υπουργούς για την ταχεία επίλυση των ζητημάτων.

Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες μας δεν είναι μόνοι. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τα στελέχη της κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας ότι οι δεσμεύσεις για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνουν πράξη, ώστε η ανασυγκρότηση να ξεκινήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση. Στόχος μας είναι η στήριξη κάθε παραγωγού και η οριστική επιστροφή στην ανάπτυξη για την Αχαΐα». 

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Αγρίνιο: Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της πόλης ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ