Ανδ. Λοβέρδος: Η Τουρκία διεκδικεί κυριαρχία παρανόμως

20/05/2018 | 20:10

«Η Τουρκία κάνει και στο Αιγαίο ό,τι ακριβώς και με όλους τους γείτονές της: διεκδικεί κυριαρχία παρανόμως και με επιθετικό τρόπο», σημειώνει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τη συνέντευξη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στο «Βήμα της Κυριακής».

Όπως τονίζει ο κ. Λοβέρδος, η Ελλάδα ουδέποτε πρόβαλε στο Αιγαίο αξίωση πέραν των όσων θεσπίζονται από το Διεθνές Δίκαιο.

Στην συνέντευξή του, ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η «θεωρία των γκρίζων ζωνών» παραμένει αναλλοίωτη και υποστήριξε ότι «η ένταση στο Αιγαίο θα αποφευχθεί αν σταματήσετε να το θεωρείτε ολόκληρο ελληνική θάλασσα».

Για το θέμα των δύο φυλακισμένων Ελλήνων αξιωματικών, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «είναι παράλογο να αναμένεται προνομιακή μεταχείριση», εφόσον παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία.

 

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ

Κώστας Σβόλης: Δημοτική Αρχή, ανικανότητα ή ποιοτική ανεπάρκεια;