Ανασχεδιασμό των ακτοπλοϊκών γραμμών ανακοίνωσε ο Τσίπρας

30/07/2016 | 07:45

Από την Πάρο όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο ανασχεδιασμός των ακτοπλοϊκών γραμμών στο σύνολο της νησιωτικής χώρας και η προώθηση υδατοδρομίων ιδιαίτερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου, που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό.

Από την εξοικονόμηση εξάλλου πόρων που συνεπάγεται το νέο αεροδρόμιο θα εξασφαλιστούν δύο ελικόπτερα για έκτακτες αερομεταφορές.

Οι επισκέπτες του νησιού αναμένεται αυξηθούν κατά 150.000 κατ’ έτος και η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί, είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι το νέο αεροδρόμιο δείχνει πως με σύμπνοια μπορεί να γίνουν σημαντικά πράγματα. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα για την επανεκκίνηση έργων υποδομής και υπογράμμισε ότι βασική μέριμνα είναι να ξεκινήσουν σε βάσεις υγιείς.

Σημείωσε ακόμη ότι η Πολιτεία πρέπει να σκύψει με ευαισθησία στο θέμα της νησιωτικότητας και γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί πρόγραμμα ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους και των δομών τους ιδίως στα νησιά. Επίσης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Παροναξίας για τη δήλωσή του ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να διαθέσει έκταση για δημιουργία νοσοκομείου.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ευχήθηκε να είναι καλορίζικο το νέο αεροδρόμιο, σημειώνοντας ότι έχει έναν και μόνο ιδιοκτήτη, τους Παριανούς, δεν έχει ιδιοκτήτη καμία κυβέρνηση και κανέναν υπουργό.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter μια φωτογραφία του νέου αεροδρομίου από ψηλά:

aer.jpg

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της