Ανακλήθηκε η αίτηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας

11/07/2017 | 17:51

Ανακλήθηκε η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή.

 

Σημειώνεται ότι στην εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε ζητήσει στις 30 Ιουνίου την επανεξέταση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωνε την προσφυγή 42 μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επιδίκαζε αποζημίωση άνω των 500.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο. 

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι οι 42 εργάτες γης από το Μπανγκλαντές υπήρξαν θύματα καταναγκαστικής εργασίας και καταλόγησε ευθύνες στο ελληνικό κράτος, ότι απέτυχε να τους προστατεύσει και επίσης δεν ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση ούτε τιμώρησε τους υπαίτιους. Με βάση αυτό το σκεπτικό, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαίτησε την αποζημίωση των εργατών γης και την καταβολή των δικαστικών εξόδων.

Η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη υποστήριξε ότι το αίτημα για επανεξέταση έγινε «χωρίς καμία έγκριση και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης» από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. 

Υπενθυμίζεται, μάλιστα ότι τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε αποκαλέσει την καταδίκη της Ελλάδας «όνειδος» για τη χώρα.

SPORTS
10/05/2025 | 23:24
Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

SPORTS

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο