ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας: Η σημασία της πρόληψης στο καρκίνο του μαστού. Η γνώση είναι δύναμη

17/10/2022 | 17:32

Θερμή η ανταπόκριση του κοινού στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 15 Οκτωβρίου 2022 στην Αγορά Αργύρη,από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας σε συνεργασίαμε τονΌμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου “ΑγκαλιάΖω” Ν. Αχαΐας, με θέμα:

«Η σημασία της πρόληψης στο κακρίνο του μαστού. Η γνώση είναι δύναμη.»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που είχε ως στόχο τητεράστια αξία και σημασία τηςπρόληψης/έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο του μαστού και πως αυτή οδηγεί σε καλύτερηπρόγνωση/αντιμετώπιση της νόσου.

Το κοινό και τους εξέχοντες ομιλητές καλωσόρισαν η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου “ΑγκαλιάΖω” Ν.Αχαΐας κα Παπαχρυσανθάκη Λαπρινή και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐαςκα Αγγελική Στεφανάκη με ένα θερμό χαιρετισμό .

Στην ενημερωτική εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η βουλευτής Αχαΐας, κα Χριστίνα Αλεξοπούλουενώ παρευρέθησαν σημαντικές προσωπικότητες της ιατρικής κοινότητας καθώς και  εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής .

Την ενημερωτική εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρία Σιορώκου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσειαπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) και διευθυντή του Κέντρου Μαστού του Νοσοκομείου Metropolitan, Δρ. Βασίλη Βενιζέλοτους τρόπους της πρόληψης και κυρίως της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός κος Καραθανάσης Βασίλειος παρουσίασε τη συμβολή της αποκατάστασης στη ποιότητα ζωής των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, ενώ η ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια κα Πανίτσα Γεωργία παρουσίασε όλους εκείνους τους λόγους που λειτουργούν αποτρεπτικά για κάποιους ανθρώπους στο να είναι τυπικοί στους προληπτικούς τους ελέγχους .

Η εκδήλωση έκλεισε με την συγκλονιστική βιωματική εμπειρία που μοιράστηκε με το κοινό η εκπαιδευμένη εθελόντρια και Γραμματέας του ΔΣ του ΣΓΚΜ “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Αχαΐας κα Ντέπυ Μαλλιώρη.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε Συνεργασία με την Εμβρυομητρική και Ιατρική της Γυναίκας, την Ελληνική Διεπιστημονική Εταιρεία Καρκίνου του Μαστού, του Κέντρου Μαστού και της Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Metropolitan Hospital καθώς και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού.

 

 

 

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής