Αλλοδαπός στην Ομόνοια μαχαίρωσε αστυνομικό και επιχείρησε να αρπάξει το όπλο συναδέλφου του – Επεισοδιακή σύλληψη! (ΦΩΤΟ)

08/02/2024 | 18:32

Σε τραγωδία κόντεψε να καταλήξει ένας τυχαίος έλεγχος που έγινε από αστυνομικούς σε έναν άνδρα από το Αφγανιστάν το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στο κέντρο των Αθηνών.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, το περιστατικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 22.00 στην Ομόνοια όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών επιχείρησαν να ελέγξουν έναν Αφγανό ο οποίος κινούνταν επί της οδού Αγησιλάου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο άνδρας, 30 ετών, έβγαλε κάτω από την μπλούζα του ένα πτυσσόμενο στιλέτο και επιχείρησε να χτυπήσει με αυτό έναν εκ των αστυνομικών, ο οποίος απέφυγε το χτύπημα πέφτοντας στο έδαφος. Όταν ένας συνάδελφός του (αρχιφύλακας) προσέγγισε για να βοηθήσει, τότε ο Αφγανός επιτέθηκε και σε αυτόν με το μαχαίρι και του κατάφερε χτύπημα κάτω από τη δεξιά μασχάλη, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί των πεζών περιπολιών καταδίωξαν τον δράστη διαβιβάζοντας παράλληλα στο Κέντρο Άμεσης Δράσης. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Αθηνών που βρίσκονταν κοντά στο σημείο προσέγγισαν τον Αφγανό με τον άνδρα να επιτίθεται και σε αυτούς προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αρπάξει το όπλο ενός εκ των αστυνομικών. Τελικά, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, τα στελέχη της ΔΙΑΣ τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «401», ενώ ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο τμήμα της Ομόνοιας όπου αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και συνελήφθη για βαριές σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

protothema.gr
 

Πάτρα: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα μετά από καταδίωξη

Αγοράζει μετοχές στην ομάδα μπάσκετ της Νάπολι ο Σακίλ Ο’ Νιλ

Greek Basketball League: Έμεινε κατηγορία το Μαρούσι, υποβιβάστηκε το Λαύριο

Αχαΐα: Άρπαξαν τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Ανδρέας Φίλιας: Στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τον Γιώργο Αυτιά

Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία – Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου

Άγριο επεισόδιο στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 37χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένων υπό την επήρεια ουσιών

Αρης Μουγκοπέτρος: Έχει βάλει στόχο να παίξει ξανά κλαρίνο μέχρι τον Οκτώβριο