Aλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου – Τι δεν επιτρέπεται

30/03/2024 | 17:23

Tο νέο θερινό ωράριο ξεκινά από 1η Απριλίου και η παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας στους θορυβώδεις πολίτες μπορεί να επιφέρει ποινές. Όπως ορίζει η Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996, οι νέες ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας κατά τη θερινή περίοδο είναι από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Τι δεν επιτρέπεται στις ώρες κοινής ησυχίας

  • Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

ertnews.gr

Σε διπλωματικό πυρετό η Αθήνα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Κρίσιμες επαφές Γεραπετρίτη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πάτρας, Αχαΐας σήμερα Τρίτη 17 Ιουνίου

Καρυστιανού: Όχι δεν θα πολιτευτώ – Αποπροσανατολιστικά όσα λέγονται

Κίεβο: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 44 τραυματίες στα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας

Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων για τα αυτονόητα

Πότε έρχεται στην Πάτρα το έργο “Εκείνος κι Εκείνος”

Αγρίνιο: Σήμερα απολογούνται οι “7” για το κύκλωμα με τα αναπηρικά επιδόματα

Τα “καρφιά” Μητσοτάκη σε Σαμαρά