Αλλαγές στον ΑΜΚΑ για όλους από αρχές του 2025 – Τι αλλάζει

25/12/2024 | 16:30

Από τις αρχές του 2025, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) θα συνδεθεί με έναν μοναδικό, πιστοποιημένο τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, στο πλαίσιο μιας ευρείας ψηφιακής μεταρρύθμισης.

Η νέα διαδικασία αποσκοπεί στη βελτίωση της διαφάνειας και της ασφάλειας στις ιατρικές υπηρεσίες. Με αυτήν την αλλαγή, οι πολίτες θα μπορούν να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά την εκτέλεση συνταγών και να αναφέρουν παρατυπίες, όπως παράνομες χρεώσεις ή συνταγές που εκδόθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνεργασία με το Εθνικό Μητρώο Τηλεπικοινωνιών, υποστηρίζει την πλήρη μετάβαση του ΕΟΠΥΥ σε ψηφιακές λειτουργίες, ενισχύοντας την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, η διασύνδεση με το Εθνικό Μητρώο Τηλεπικοινωνιών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2025. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον πιστοποιημένο αριθμό τους για επιβεβαίωση συνταγών και να υποβάλλουν καταγγελίες με ένα «κλικ», εφόσον διαπιστώσουν παρατυπίες.

Στόχος είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της ασφάλειας στις υπηρεσίες υγείας, καθώς και η διευκόλυνση των ασθενών στην παρακολούθηση της ιατρικής τους περίθαλψης.

Πηγή: newsbomb.gr

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)