Αλ. Χαρίτσης: Κατάλληλες συνθήκες σταθερότητας και θετικών προσδοκιών για την ελληνική οικονομία

19/05/2016 | 07:23

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργούνται πλέον οι κατάλληλες συνθήκες σταθερότητας και θετικών προσδοκιών για την ελληνική οικονομία, που θα επιτρέψουν στα παλιά και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία να εκπληρώσουν το σκοπό τους, δηλαδή να προσφέρουν την αναγκαία ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους».

Aυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωσή του σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, με την οποία απαντά στη βουλευτή Β΄ Αθηνών της ΝΔ, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αναφέρει:

«Φαίνεται ότι ο τομέας του ΕΣΠΑ δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης για τη ΝΔ. Φαίνεται ότι δεν έχουν χορτάσει διαψεύσεις και θέλουν κι άλλες. Αφού προέβλεπαν καταστροφή στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και διαψεύσθηκαν (1η η Ελλάδα στην απορρόφηση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, πλήρης εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το 2015 – 6,4 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία), ανακαλύπτουν τώρα ότι κινδυνεύει η απορρόφηση 300 εκατ. ευρώ που απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Υπενθυμίζουμε στους όψιμους υποστηρικτές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ότι τον Ιανουάριο του 2015 το σχετικό ποσό που είχαν αφήσει αναπορρόφητο ξεπερνούσε κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ και τους πληροφορούμε ότι η κυβέρνηση, αφού αναδιάταξε τα επιμέρους κονδύλια, αναμένει την πλήρη απορρόφησή τους από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το προσεχές διάστημα.

Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε τη νέα γενιά μέσων χρηματοοικονομικής τεχνικής του ΕΣΠΑ 2014-2020. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργούνται πλέον οι κατάλληλες συνθήκες σταθερότητας και θετικών προσδοκιών για την ελληνική οικονομία, που θα επιτρέψουν στα παλιά και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία να εκπληρώσουν το σκοπό τους δηλαδή να προσφέρουν την αναγκαία ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους».

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά

Eurovision – Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ για τη Μαρίνα Σάττι ένα χρόνο μετά: «Ήταν η πιο σιχαμένη απ’ όλους»

Πυρκαγιά σε δάσος της Αρχαίας Ολυμπίας