Ακρόπολη, Μυκήνες και Επίδαυρος οι πιο δημοφιλείς αρχαιολογικοί χώροι

14/08/2019 | 12:40

Αύξηση των επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Απρίλιο με το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης να βρίσκονται στην πρωτη θέση των επιλογών.

Αύξηση 21,8% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας καταγράφηκε τον Απρίλιο εφέτος, ενώ σημειώθηκε και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 25% και των εισπράξεων κατά 19,9%.

Το α’ τετράμηνο, παρατηρείται αύξηση κατά 9,2% στους επισκέπτες των μουσείων και κατά 5,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 16,1%.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης πρώτος σε επισκεψιμότητα

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον Απρίλιο αύξηση των επισκεπτών κατά 19,4%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου αυξήθηκε κατά 24,8% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 18,4%. Το α’ τετράμηνο, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 10,3% και κατά 11,1% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 14,4%.

Στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας το Μουσείο Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, οι Μυκήνες και η Επίδαυρος.

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων