Ακάρ σε Αποστολάκη: Θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας στο Αιγαίο

29/03/2019 | 11:21

Στον Έλληνα υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη απάντησε σήμερα ο Τούρκος ομόλογός του, ζητώντας του να μένουν μακριά από προκλήσεις στο Αιγαίο, διαφορετικά η Τουρκία δεν θα αφήσει καμία κίνηση αναπάντητη.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα δεν κάνουμε καμία υποχώρηση. Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης “αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος”», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υπενθύμισε και πάλι τα περί Γαλάζιας Πατρίδας και ότι η Τουρκία πήρε και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της.

«Όπως με όλους μας τους γείτονες, το ίδιο και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων. Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου. Γι’ αυτό αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις.

Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης “αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος”», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε βετεράνους πολέμου στην Κωνσταντινούπολη.

 

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Ιδού η απορία: Πάμε για περπάτημα πριν ή μετά το φαγητό;

Πάτρα: Η Τροχαία “έκοψε” τα μεσάνυχτα κόντρες οδηγών στην Περιμετρική-Στη συνέχεια ο “ραλίστας” έπεσε σε σταθμευμένο όχημα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Το σχέδιο για ταχύτερη απομείωση του χρέους – Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το 2025

Το Κατάρ προτίθεται να προσφέρει ένα προεδρικό αεροσκάφος αξίας 400 εκατ. δολαρίων στον Ντόναλντ Τραμπ

Κώστας Σβόλης: Δημοτική Αρχή, ανικανότητα ή ποιοτική ανεπάρκεια;