Αιτωλοακαρνανία: Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στον κόλπο του Αστακού (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο ήρθαν αντιμέτωποι το μεσημέρι της Παρασκευής (29.11.2024) οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας καθώς είδαν μπροστά τους ένα υδροστρόβιλο.

Ο υδροστρόβιλος εμφανίστηκε κοντά στον κόλπο του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με το korinthostv.

Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να απαθανατίσουν το φαινόμενο με τα κινητά τους τηλέφωνα, αφού πρώτα ξεπέρασαν τον φόβο τους.

Ο υδροστρόβιλος είναι η δίνη που σχηματίζεται ανάμεσα σε ένα καταιγιδοφόρο νέφος και την επιφάνεια της θάλασσας. Ο βασικός λόγος που σχηματίζεται είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στις υδάτινες επιφάνειες και τα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα.

Οι υδροστρόβιλοι μπορεί να εμφανίσουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα αλλά εξανεμίζονται όταν φτάνουν στη στεριά. Τα τελευταία χρόνια αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συχνό στη χώρα μας λόγω της κλιματικής αλλαγής.

 

 

Πηγή: Korinthostv.gr

Μαρία Κωνσταντάκη: «Κατάλαβα ότι δεν θέλω να κάνω παιδί, υπάρχει το μητρικό ένστικτο με το σκυλάκι μου»

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος των δοντιών

Καύσωνας: Πώς επηρεάζει το πεπτικό και την άμυνα του οργανισμού

Ανακοίνωσε τον Στάικο η ΑΕΛ!

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%

Μακρόν: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας

Κυριακή Γρίβα: Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της

Επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί στον Κώστα Πελετίδη