Αιτωλοακαρνανία: Επεισοδιακές συλλήψεις για κλοπή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια – Πυροβόλησαν το σκάφος των δραστών οι Λιμενικοί

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 28 και 59 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Ειδικότερα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν ύποπτο σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή “ΒΕΛΑ” Αιτωλοακαρνανίας και να προσεγγίζει εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας.

Κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω προέβησαν σε κλοπή ιχθύων από ιχθυοκλωβό της εν λόγω υδατοκαλλιέργειας. Στη συνέχεια και ενώ το ανωτέρω σκάφος αποχώρησε από το σημείο, ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, οι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους, δεν ανταποκρίθηκαν στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε προειδοποιητική βολή σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο επιβαινόντων του, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 238 μ. διχτύων και ιχθύες του είδους “ΛΑΥΡΑΚΙ” συνολικού βάρους εκατόν εξήντα πέντε κιλών (165 Kg).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω πνευστή λέμβος, ενώ οι κατασχεμένοι ιχθύες πρόκειται να παραδοθούν στην ανωτέρω ιχθυοκαλλιέργεια.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Αγρότες: Συμπλοκές, ξύλο και δακρυγόνα στο μπλόκο του Κιάτου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα – Πύργος: Το κόστος των διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξης Μυλωνόπουλος – Ήταν μόλις 48 ετών

Στις 2 μ.μ στην κυκλοφορία ο ολοκληρωμένος οδικός άξονας της Πατρών-Πύργου – Τελετή παράδοσης παρουσία Χρ. Δήμα (ΦΩΤΟ)