Αισιόδοξη δηλώνει η Λαγκάρντ για το θέμα του ελληνικού χρέους

22/02/2017 | 20:27

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλέον «πολύ πιο αισιόδοξο» για την εξεύρεση μιας λύσης για το ελληνικό χρέος, δήλωσε πριν από λίγο η γενική διευθύντρια του διεθνούς χρηματοοικονομικού θεσμού Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Στην ατζέντα των συνομιλιών των κ.κ. Λαγκάρντ και Μέρκελ βρέθηκε το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Νωρίτερα σήμερα, η Deutsche Welle μετέδιδε πως ανεξάρτητα από την όποια προσέγγιση Μέρκελ-Λαγκάρντ, το επίμαχο ζήτημα που εμποδίζει το ΔΝΤ να συμμετέχει στη χρηματοδότηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος -δηλαδή η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους- θα παραμείνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, και μετά τη σημερινή συνάντηση ανοιχτό.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε δανειακά προγράμματα είναι η βιωσιμότητα του χρέους του πιστολήπτη. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Ταμείο εκτιμά ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και για αυτό θα πρέπει να μειωθεί. Χωρίς να έχει δημιουργηθεί αυτή η προϋπόθεση δεν φαίνεται να έχουν νόημα γερμανικές σκέψεις για ένα μικρότερο μερίδιο συμμετοχής του Ταμείου προκειμένου να εξακολουθεί να είναι παρόν στο τρίτο δανειακό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το Βερολίνο προτείνει η χρηματοδότηση του ΔΝΤ να περιοριστεί στα 5 δισ. ευρώ, αντί το 1/3 που προέβλεπαν τα αρχικά σχέδια, δηλαδή σχεδόν 29 δισ. ευρώ.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά