Αίγιο: Κλείνουν οι αγρότες την Πατρών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

ΝΕΟΤΕΡΑ 13.00: Τεράστιες ουρές σχηματίζονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου , στο ύψος του Αιγίου, καθώς – εξαιτίας της κινητοποίησης των αγροτών – εκτρέπεται η κυκλοφορία στην ΠΕΟ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η κινητοποίηση των αγροτών της Αιγιάλιας στο μπλόκο στα βενζινάδικα της Ν.Ε.Ο. στο ύψος του Αιγίου. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Πατρών – Κορίνθου από τις 12.30 έως τις 13.30 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Αίγιο: Κλείνουν οι αγρότες την Πατρών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Με σύνθημα “Όχι στο βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς” και με αίτημα να αποσυρθεί τώρα το ασφαλιστικό και φορολογικό κυβερνητικό σχέδιο-έκτρωμα, τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου “Μπακόπουλος-Ντρίνιας” λιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αίγιο: Κλείνουν οι αγρότες την Πατρών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση που με όπλα τους το 3ο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και την νέα Κ.Α.Π παίρνουν μέτρα για το βίαιο ξεκλήρισμα μας. Στόχος τους είναι να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή και γη στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών. Βάζουν περιορισμούς στην παραγωγή παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων προκαλώντας προβλήματα στην διατροφική επάρκεια για τον εργαζόμενο λαό και τη χώρα.

Να συντονιστούμε πανελλαδικά με τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Μόνη ρεαλιστική διέξοδος παραμένει ο οργανωμένος αγώνας μας που θα αμφισβητεί αυτόν το δρόμο ανάπτυξης και θα στοχεύει στην ανάπτυξη για την λαϊκή ευημερία και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη.

Για να έχει δύναμη και προοπτική αυτός ο αγώνας χρειάζεται να στηθεί μία ισχυρή λαϊκή συμμαχία με εργαζόμενους μισθωτούς , αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους νέους, τις γυναίκες που χτυπά και αυτούς η αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης.

Παλεύουμε για μία άλλη αγροτική ανάπτυξη έξω από τις παγίδες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας προς όφελος του ελληνικού λαού και της διατροφικής του επάρκειας, κόντρα στα συμφέροντα των εμποροβιομήχανων και των πολυεθνικών .

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις,  που συμφωνούν με το πλαίσιο αιτημάτων , με τους στόχους πάλης  να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα.

Ν΄ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!”

Πάτρα: Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας” – Η αστυνομία σταμάτησε άνδρα που ήθελε να δει τον πατέρα του – 58 ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες κλινικές – Έκτακτη οδηγία να μείνουν στα σπίτια τους έλαβαν κάτοικοι της περιοχής λόγω του πυκνού καπνού- Νέες ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ στην Αχαΐα: 62χρονη έσερνε από τα μαλλιά και έπνιγε την αδερφή της – “Βάρα την κι άλλο”, φώναζε ο σύζυγος

Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό – Τραυματίστηκε σοβαρά δικυκλιστής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο πνιγμοί μέσα σε λίγες ώρες σε παραλίες της Αχαΐας

Πάτρα: «Έφυγε» η γιατρός Λίλιαν Κωστοπούλου

Πάτρα – Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας”: Συγκλονιστικές εικόνες με τους εθελεντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν τους ασθενείς από τις κλινικές – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ (ΦΩΤΟ)

ΝΔ: Με τηλέφωνα από την Αθήνα προτείνουν για πρόεδρο της ΔΕΕΠ τον Μάκη Κατσιγιάννη