Αιγιάλεια: Κατασκηνωτικοί χώροι, πιθανοί για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η επιλογή, εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έλαβε προσφάτως την όλη ευθύνη, χώρου στον Δήμο Αιγιαλείας όπου αναμένεται να διαμορφωθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ο Δήμος Αιγιαλείας αναμένει το κλιμάκιο του υπουργείου που θα κάνει την επιλογή και θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που θα γνωμοδοτήσει σχετικά, αν και η πρόσφατη απόφαση που απέρριψε κατά πλειοψηφία το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου προσφύγων στην Αιγιάλεια, λίγο-πολύ είναι ενδεικτική (αν και όχι δεσμευτική για την τελική εξέλιξη, ως φαίνεται).

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι φήμες για διάφορους χώρους που πλέον δεν αφορούν σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια ή εκτάσεις αλλά ‘έτοιμες’ κατασκηνωτικές δομές, με πιο πιθανές να εμφανίζονται τόσο το κατασκηνωτικό κέντρο του Δήμου στην Πούντα όσο και το παραθεριστικό κέντρο του ΟΤΕ στην Τέμενη που διαθέτουν υποδομές και παροχές ηλεκτρικού, νερού, αποχέτευσης, τουαλέτες, μπάνια, κοινόχρηστοι χώροι κλπ..

Κι αν ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, το γεγονός πως δεν υπάρχει ακόμα ούτε διάψευση από τους αρμοδίους, εντείνει την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής που φοβούνται για τουριστική υποβάθμιση των χωριών τους σε περίπτωση έλευσης προσφύγων. Μια ακόμα ‘περίπτωση’, ιδιωτικού χώρου αυτή τη φορά, ‘δείχνει’ το κλειστό εδώ και χρόνια ξενοδοχείο “Γαλήνη” αλλά η δημοτική αρχή εμφανίζεται κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο να εγκατασταθούν προσφυγικές οικογένειες με άλλα ήθη και πολύ διαφορετική κουλτούρα, λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης του Αιγίου.

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)

Ακόμα μία σύλληψη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς