Αιγαίο: 17 Τούρκοι διέφυγαν με σκάφος και ζήτησαν πολιτικό άσυλο

02/08/2017 | 12:46

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στους επιτελείς της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου η διαχείριση ακόμη μιας υπόθεσης παράνομης εισόδου στη χώρα 17 Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο ως διωκόμενοι από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ειδικότερα, στις 06.10 το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκαν στην περιοχή των Σιανών 17 Τούρκοι, εκ των οποίων οι 10 άνδρες, οι 3 γυναίκες και 4 παιδιά. Δήλωσαν ότι αναχώρησαν από τα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα από την περιοχή Μούγλα με σκάφος το οποίο κυβερνούσε ένας ομοεθνής τους και ότι αποβιβάστηκαν περίπου στις 05.00 στη θαλάσσια περιοχή των Σιανών. Οι άνδρες διατείνονται ότι διώκονται για τα πολιτικά τους φρονήματα και ζήτησαν προστασία.

Οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρόδου και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων τους.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ