«Αγροτόσημο» για μετανάστες που εργάζονται σε χωράφια ετοιμάζει η κυβέρνηση

20/01/2016 | 14:42

Μπλόκο στη «μαύρη» εργασία των παράτυπων μεταναστών, που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με την καθιέρωση υποχρεωτικού εργόσημου για τους εργάτες γης.

Με διάταξη νόμου, γράφει σήμερα το «Έθνος», μπαίνει τέλος στην αδήλωτη εργασία στον αγροτικό τομέα που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προβλέπει ασφάλιστρο 10% για τους αλλοδαπούς εργάτες γης, ακόμη κι αν δεν διαθέτουν άδεια παραμονής.

Μάλιστα οι αγρότες που δεν θα συμμορφωθούν και δεν θα δηλώσουν τους εργάτες που έχουν και δουλεύουν στα χωράφια τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που θα φτάνουν ακόμη και τα 10.500 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο.

Στόχος της νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με το «Έθνος», είναι να μπει ένα τέλος στη μαύρη εργασία, αλλά και να ενισχυθούν τα έσοδα του ΟΓΑ που σήμερα συντηρείται κυρίως από το κράτος.

Πάτρα: Δελφίνι εμφανίστηκε στα ρηχά σε παραλία του Ρίου – Δείτε βίντεο

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

Βορίδης για Άραχθο: Θα δοθεί άδεια διαμονής στον πατέρα του 12χρονου για την κηδεία στην Αλβανία

EKTAKTO – Τέλος στη ζωή του έβαλε Αστυνομικός στο Μεσολόγγι

Ο Ιάσονας Φωτήλας στο φεστιβάλ ταινιών του Αιγίου

Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης

Πετρολούκας Χαλκιάς: Την Πέμπτη η κηδεία του – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Νοσοκομείο Ρίου: Με απόλυτη επιτυχία η αφαίρεση οργάνων του 12χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – Περιμένουν το “δώρο ζωής” ασθενείς σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία