Αγρότες: Κλιμάκωση με 48ωρο αποκλεισμών και πανελλαδική το σαββατοκύριακο εισηγούνται στο μπλόκο της Νίκαιας – Μαρινάκης: Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί η χώρα στα δύο

07/01/2026 | 18:26

Εμμένουν στην κλιμάκωση  των κινητοποιήσεών τους οι αγροτοσυνδικαλιστές στη Νίκαια της Λάρισας, καθώς στη συνέλευση που θα γίνει σε λίγη ώρα στο μπλόκο, εισηγούνται να προχωρήσουν από αύριο στους αποκλεισμούς εθνικών οδών και κομβικών σημείων σε παρακαμπτηρίους δρόμους, ενώ προτείνουν να γίνει νέα πανελλαδική διάσκεψη το σαββατοκύριακο για να καθοριστεί η στάση τους στη συνέχεια. 

Στο ίδιο κλίμα κινούνται οι αγροτοσυνδικαλιστές και στην Καρδίτσα (Ε- 65). Παράλληλα, αναμένεται να κινηθούν τρακτέρ προς τον Μπράλο, αλλά και προς το Μουργκάνι ώστε να αποκλειστεί ο δρόμος προς Ιωάννινα και Γρεβενά. 
Σημειώνεται ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές δηλώνουν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες νωρίτερα σήμερα, ωστόσο, δεν λένε όχι στον διάλογο.

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την στήριξη των αγροτών αλλά και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, στην περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα μπλόκα, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης (07.01.2026) στην εκπομπή Live News. «Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στους δρόμους» ανέφερε, επισημαίνοντας πως σε αυτή τη συγκυρία δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. 

«Έχουμε δείξει μεγάλη ανοχή, δε θα επιτρέψουμε να κοπεί η χώρα στα δύο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί όλους τους πολίτες και δεν μπορεί να συνεχιστεί η ταλαιπωρία που βιώνουν με τα μπλόκα των αγροτών. «Κάθε μέρα κινητοποιήσεων που περνάει είναι προβληματική» επεσήμανε, εξηγώντας πως υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία. «Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα για τους αγρότες», τόνισε.

protothema.gr – newsit.gr

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ