Αγριεμένος Παναθηναϊκός, πάγωσε το Κάουνας με ανατροπή και… τρίποντη καταιγίδα!

23/12/2025 | 21:59

Ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει για ένα ημίχρονο στο Κάουνας, αλλά ο Τσέντι Όσμαν και ο Κέντρικ Ναν είχαν όλες τις λύσεις, για να φτάσει το “τριφύλλι” σε μια ακόμα νίκη την φετινή Euroleague, επικρατώντας με 92-85 της Ζάλγκιρις. Με αυτό το αποτέλεσμα το σύνολο του Έργκιν Άταμαν έφτασε στο 12-6, με την ομάδα του Μασιούλις να υποχωρεί στο 10-8.

Το τείχος άμυνας που ύψωσε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο οδήγησε το “τριφύλλι” σε μία μεγάλη ανατροπή από το -14 και σε ένα τεράστιο διπλό στο Κάουνας. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε με 92-85 της Ζαλγκίρις, για την 18η αγωνιστική της Euroleague, πανηγυρίζοντας την τρίτη διαδοχική νίκη της και 12η στο σύνολο, πιάνοντας την Μπαρτσελόνα στη δεύτερη θέση.

Οι λύσεις του Όσμαν και οι κακές άμυνες του Παναθηναϊκού

Από τα πρώτα λεπτά στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός έδειξε τα αμυντικά του προβλήματα, με την Ζάλγκιρις να έχει άμεσα αποτελέσματα στο τρανζίσιον παιχνίδι, κάνοντας το 13-9 στα πρώτα 4 λεπτά. Οι “πράσινοι” με τον Τσέντι Όσμαν είχαν αρκετές επιλογές στην επίθεση, κρατώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ, τη στιγμή που ο Ναν μπήκε στα μέσα του δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν πόντους από την front line, με τον Χολμς και τον Φαρίντ να υστερούν απέναντι στον Μόουζες Ράιτ. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν με προβάδισμα εννέα πόντων την πρώτη περίοδο και το 28-19, με τον Παναθηναϊκό να αναζητά λύσεις και καλές άμυνες.

Ο παράγοντας Γιούρτσεβεν

Στην δεύτερη περίοδο, με την είσοδο του Ομέρ Γιούρτσεβεν, ο Παναθηναϊκός βρήκε πόντους στο ζωγραφιστό. Ο Τούρκος σέντερ του “τριφυλλιού” συνεργάστηκε άψογα στις πρώτες επιθέσεις, βρίσκοντας σκορ από μέση απόσταση. Οι παίκτες του Έργκιν Άταμαν μείωσαν σε 32-28, αλλά ένα λάθος του Ναν και ένα αντιαθλητικό φάουλ και καλάθι του Ράιτ, έφερε την διαφορά και πάλι κοντά σε διψήφια επίπεδα και το 37-28. Η άμυνα του Παναθηναϊκού εξακολουθούσε να είναι προβληματική στις περιστροφές, με τον Ράιτ και τον Τουμπέλις να κάνουν ότι θέλουν στο ζωγραφιστό, την στιγμή που το “τριφύλλι” υστερούσε και στην επίθεση. Με το πέρας της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο με διψήφια διαφορά και το 50-40, δείχνονας τις εξαιρετικές τους επιθετικές επιλογές.

Η αντεπίθεση στο 2ο ημίχρονο

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, μετά από πέντε άγονα λεπτά, με τους Λιθουανούς να έχουν τα ηνία της αναμέτρησης, δείχνοντας αρκετά σίγουροι για την έκβαση της όσο περνούσε ο χρόνος. Οι ψηλοί της Ζάλγκιρις κυριαρχούσαν, αλλά όλα αυτά μέχρι τα τελευταία πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Οι “πράσινοι” με καλάθια του Όσμαν και του Ναν, μείωσαν την διαφορά από το -14 και το 56-42, στο -1 και το 64-63. Εκεί φάνηκαν τα αποθέματα ενέργειας των παικτών του Έρκγιν Άταμαν που κατάφεραν να δείξουν πως παρά τις κακές άμυνες, είχαν τον τρόπο να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς.

Η ολική ανατροπή μέσω Όσμαν

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 50-40, 64-63, 85-92

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

ertsports.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Τον πλάκωσαν στο ξύλο με ρόπαλα – Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Το απόλυτο μπάχαλο – Έβαλαν τους κυβόλιθους και τώρα ξανασκάβουν την Άνω Πόλη