Αγωνία για τα δύο παιδιά που διασώθηκαν από τον ποταμό Άραχθο – Γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου δίνουν μάχη για τους ανήλικους

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (11/6/25) τα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 15 ετών, που διασώθηκαν από τον Άραχθο ποταμό στην Άρτα, μεταφέρθηκαν διασωληνωμένα στο νοσοκομείο του Ρίου, για να συνεχίσουν εκεί τη μάχη που δίνουν για να κρατηθούν στη ζωή. 

Η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών είναι εξαιρετικά κρίσιμη μετά το ατύχημα που έγινε στον Άραχθο ποταμό, στην Άρτα, όταν ο 15χρονος έπεσε μέσα για να βοηθήσει τον 12χρονο να βγει και τελικά βρέθηκαν και οι δύο σε κίνδυνο. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο LiveNews ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος οι διασώστες «επανέφεραν τα δύο παιδιά που ήταν ουσιαστικά νεκρά» όταν βγήκαν από το νερό. 

Στο νοσοκομείο του Ρίου, μόλις έφτασαν τα ασθενοφόρα με τα παιδιά, τα υποδέχθηκαν 4 γιατροί ενώ όλο το προσωπικό έπεσε «πάνω» τους για να κάνει ό,τι μπορεί για τους ανήλικους. 

Από νωρίς ήταν έτοιμος και ο χώρος, για να υποδεχθεί τα δύο αυτά δύσκολα περιστατικά. 

Στο Ρίο και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι αγωνιούν για την κατάστασή τους. 

Όπως εξήγησε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος «όταν ένας οργανισμός μένει 50 λεπτά (σε ανάνηψη), είναι σε μία κρίσιμη κατάσταση αλλά ζουν και υπάρχει ελπίδα».

«Μας ειδοποίησαν ότι πνίγονται παιδιά στον Άραχθο, πήρα το αμάξι και έτρεξα. Το ένα παιδί το ξέρω είναι συμμαθητής με την κόρη μου» περιέγραψε νωρίτερα, με δάκρυα στα μάτια, ο άνθρωπος που βούτηξε στο ποτάμι και γλίτωσε τα 2 παιδιά.

Δείτε βίντεο από τη διακομιδή τους στο ΠΓΝΠ:

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα-Έκλεισαν τη Γούναρη συγγενείς και φίλοι του-Συνθήματα και λουλούδια στο κέντρο που έγινε ο φόνος-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης