Αγίου Πνεύματος 2025: Για ποιους είναι αργία

16/05/2025 | 07:26

Η αργία του Αγίου Πνεύματος 2025 πλησιάζει και ίδιοι αρκετοί κάνουν τα σχέδιά τους για το τριήμερο.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος 2025 πέφτει μέσα στον Ιούνιο φέτος, καθώς πρόκειται για κινητή εορτή, που είναι αργία, αλλά όχι για όλους.

Φέτος, του Αγίου Πνεύματος «πέφτει» 9 Ιουνίου, καθώς τότε συμπληρώνονται οι επτά εβδομάδες μετά το Πάσχα και είναι η επόμενη ημέρα από την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι αργία, αλλά μόνο για τους μισθωτούς του Δημοσίου – ΝΠΔΔ και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι επίσης εθνική τραπεζική αργία.

Ωστόσο, η εορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που σημαίνει πως τα καταστήματα είναι, σε γενικές γραμμές, ανοιχτά.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)