Αυξήθηκαν περισσότερο οι πωλήσεις νέων ΙΧ στην Ελλάδα

12/10/2025 | 17:15

Το 2025 θα κλείσει θετικά για την αγορά αυτοκινήτου στη χώρα μας, παρά τη γενικότερη οικονομική πίεση πολλών νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το 9μηνο κινήθηκε αρκετά καλά και μάλιστα οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου στα νέα ΙΧ (12.274 μονάδες και +27% από το 9μηνο του 2024), συνέβαλαν ώστε το 9ημνο του 2025 να κλείσει με +3,9% από πέρυσι με 112.233 μονάδες.

Το ίδιο διάστημα είχαμε 8.440 νέα φορτηγά (ελαφρά και βαρέα) με +1,5%, ενώ είχαμε μείωση κατά -1,2% στα καινούργια λεωφορεία με 749 μονάδες.

Το 9μηνο του 2025 έχουμε 6.155 πωλήσεις νέων ηλεκτρικών BEV αυτοκινήτων (+9,9%), και 7.946 πωλήσεις plug-in hybrid (+31,1%), κάτι που φανερώνει ότι ως προς τα ηλεκτρικά το επιδοτούμενο πρόγραμμα από την κυβέρνηση και οι μεγάλες προσφορές των εταιρειών αποδίδουν, ενώ ως προς τα plug-in hybrid οι φοροαπαλλαγές για εταιρική χρήση και εν γένει οι πολλές προτάσεις, έχουν ωφελήσει.

Τα supermini B αυτοκίνητα κατέχουν το 56,4% της αγοράς και τα μικρομεσαία C το 24,5%, με τα μικρά αυτοκίνητα πόλης να έχουν το 9,6%.

Σε όλες τις κατηγορίες, τα SUV (που θα βρούμε από τα μικρά πόλης μέχρι τα μεγάλα), κατέχουν το απίστευτο ποσοστό του 69,2%, από 58,6% πέρυσι. Είναι τρομερό, καθώς 7 στα 10 καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, είναι υπερ-υψωμένα!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι στο καύσιμο, τα υβριδικά έχουν το 49,8% από 41.2% πέρυσι, τα βενζινοκίνητα το 31,2% (39,2%), τα πετρελαιοκίνητα το 3,4% (7,9%) και τα διπλού καυσίμου βενζίνης / υγραέριο το 3,0% (1,8%). Τα αμιγώς ηλεκτρικά βρίσκονται στο 5,5% (5,2%) και τα plug-in hybrid στο 7,1% (5,6%).

newsit

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Πάτρα: “Μπούκαραν” με πιστόλι σε καφέ μπαρ και απείλησαν ότι θα τα κάνουν “γυαλιά-καρφιά”

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης