Αυξήσεις πάνω από 12,5% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

04/11/2022 | 20:00

Νέο σοκ για τους καταναλωτές με τα ασφάλιστρα των αυτοκινητων να εκτοξευονται και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο με τα πορτοφόλια να έχουν στερέψει μετά τα σχολικά και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αυτοκίνητο 20ετίας, 1400 κυβικών που πλήρωνε ετήσιο ασφάλιστρο 280€ πάει στα 315€ μία αύξηση 35€ ή 12.5%.

H αύξηση ήταν αναμενόμενη από καιρό λένε παράγοντες της αγοράς όμως ο κορωνοϊός την φρέναρε. Τώρα όμως με το αυξημένο κόστος των επισκευών αφού τα ανταλλακτικά έχουν πάρει τον ανήφορο ήταν πια αναπόφευκτη.

Χαρακτηριστικό είναι πως ένα φανάρι κορεάτικου αυτοκινήτου που έκανε 150 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2021 έχει φτάσει τα 179€ αύξηση δηλαδή 19%.

Οι ειδικοί πάντως θα πουν πως οι οδηγοί ακόμα και σήμερα με τις αυξήσεις μπορούν να γλιτώσουν χρήματα αν έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν εφάπαξ ή με δόσεις μέσω κάρτας μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια κάτι που άλλωστε ξέρουν οι καταναλωτές και πολλοί ήδη το προτιμούν.

Για παράδειγμα για μικρό αυτοκίνητο 1000 κυβικών, 2 ετών με έδρα στο κέντρο τα Αθήνας και οδηγό με δίπλωμα 16 ετών και ηλικίας 37 ετών θα έχει έκπτωση 40% σε δωδεκάμηνο συμβόλαιο με το βασικό πακέτο να κοστίζει από 108 έως 188 ευρώ ενώ το κόστος εκτοξεύεται αν η κάλυψη είναι τρίμηνη στα 37 έως 55 ευρώ δηλαδή το κόστος τον χρόνο ακομα και αν δεν υπάρξει και νέα αύξηση θα είναι από 148 έως 220 ευρώ δηλαδή ο οδηγός θα δώσει έως και τα διπλά λεφτά.

Τα έτσι και αλλιώς υψηλά κόστη είναι μόνο για τις απόλυτα υποχρεωτικές από τον νόμο καλύψεις που αν κάποιος σκεφτεί να μην τις κάνει και να μείνει ανασφάλιστος μπορεί να είναι βέβαιος πως θα τον εντοπίσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα βρει το πρόστιμο στο email του.

megatv.com

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Πάτρα: Η ώρα της δικαίωσης για τις οικογένειες του 20χρονου Γιάννη και του 18χρονου Γιώργου – Το τροχαίο που “πάγωσε” το πανελλήνιο