Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές σε Λέσβο και Χίο

03/04/2016 | 18:00

Αύξηση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς από το πρωί της Παρασκευής έχουν αποβιβαστεί 888 άτομα στη Λέσβο, 462 στη Χίο και 31 στη Σάμο.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες ροές παρατηρούνται μόλις λίγες ώρες πριν την πρώτη επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για τη διαχείριση του προβλήματος.

Την ίδια ώρα, εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας (hot spots) των παραπάνω νησιών, καθώς στη Μοριά της Λέσβου βρίσκονται 3.340 άτομα, στη Χίο 2.045 και στη Σάμο 249.

Στη Μοριά της Λέσβου βρίσκονται 3.340 άτομα.

Τριακόσα άτομα παραμένουν παράλληλα, στο λιμάνι της Χίου, ενώ ακόμη 300 έχουν μετεγκατασταθεί σε ανοικτό καταυλισμό στην πρωτεύουσα του νησιού.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα άλλωστε, έχει δρομολογηθεί έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων της Χίου, απόψε το βράδυ, στις 8.

Γιαννακόπουλος: «Εδώ πέρα κάτι υπάρχει από πίσω»

Όταν στη Γάζα ανθούσε η Ελληνική Κλασική Παιδεία

Πύργος: Φοίνικας άρπαξε φωτιά από βεγγαλικά!

Αδυνάτισμα με δίαιτα ή φάρμακα;

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κολομβία

Εξαφανίστηκε το πλοίο «Madleen» από τον δορυφόρο

Γιατί το West End διδάσκει το Broadway πώς ανανεώνονται τα κλασικά;

Ουάσινγκτον: Αναζητείται ο πατέρας που φέρεται να σκότωσε τις τρεις κόρες του – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του