Αυξάνονται οι νεκροί στο Σούμι της Ουκρανίας – Ανάμεσά τους και παιδιά

13/04/2025 | 21:17

Τουλάχιστον 32 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 80 οι τραυματίες από τη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο κέντρο της πόλης Σούμι, στα βόρεια της Ουκρανίας, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντας τη ως μία από τις πιο θανατηφόρες της φετινής χρονιάς, ενώ κάλεσε για μία σκληρή διεθνή αντίδραση κατά της Μόσχας.

 

«Μόνο παλιάνθρωποι μπορούν να δράσουν με αυτό τον τρόπο, αφαιρώντας τη ζωή αθώων ανθρώπων», ανέφερε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με ένα ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει πτώματα στο έδαφος, ένα κατεστραμμένο λεωφορείο και καμένα αυτοκίνητα στη μέση ενός κεντρικού δρόμου.

Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Εγκληματική η πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Σούμι

«Εξοργισμένος» από την «εγκληματική» πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο κέντρο της πόλης Σούμι, δηλώνει παράλληλα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.

Με μήνυμά του στο «Χ», ο Αντόνιο Κόστα τονίζει ότι «η Ρωσία συνεχίζει την εκστρατεία της βίας, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι αυτός ο πόλεμος υπάρχει και διαρκεί μόνο επειδή η Ρωσία το επιλέγει».

Τονίζει, επίσης, ότι «οι υπεύθυνοι για αυτές τις επιθέσεις πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Σφοδρή καταδίκη και από τη Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε γραπτή της ανακοίνωση καταδίκασε απερίφραστα την πολύνεκρη ρωσική επίθεση και αναφέρθηκε στις προσπάθειες με στόχο την επικράτηση της ειρήνης.

Πιο αναλυτικά, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε:

«Κατά την ιερή ημέρα της Κυριακής των Βαΐων, στη Σούμι πραγματοποιήθηκε μια ακόμη φρικιαστική και άνανδρη ρωσική επίθεση η οποία προκάλεσε, για μια ακόμη φορά, θύματα στον άμαχο πληθυσμό, μεταξύ των οποίων -δυστυχώς- υπάρχουν και παιδιά. Καταδικάζω με αποφασιστικό τρόπο την απαράδεκτη αυτή βία, η οποία αντιβαίνει σε κάθε πραγματική ειρηνευτική προσπάθεια που προάγεται από τον πρόεδρο Τραμπ και υποστηρίζεται με πεποίθηση από την Ιταλία, μαζί με την Ευρώπη και τους υπόλοιπους διεθνείς εταίρους. Εκφράζω τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και σε ολόκληρο τον ουκρανικό λαό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να σταματήσουμε αυτή τη βαρβαρότητα».

Μητσοτάκης: Το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

ΕΑΠ: Ημερίδα Διαχείρισης Τεχνικών Έργων και Διαχείρισης Καταστροφών

Κώστας Καραμανλής για προανακριτική: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση της Δικαιοσύνης – Με σημάδεψε η νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Συχαινών: Παιδικό-εφηβικό Φεστιβάλ Χορού την Κυριακή

Ηλεία: Ένας σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο – Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε ελιά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο η ζωή αυτών των ζωδίων αναβαθμίζεται

Πάτρα: Θρήνος για τον 50χρονο Αντώνη Ζηκόπουλο – “Έφυγε” από ανακοπή, η συγκλονιστική προσπάθειά του για να κερδίσει την ζωή

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας “αποχαιρετά” τον Ιατροδικαστή Γιώργο Σιώζο