Αυτοψία της Λίνας Μενδώνη στο Καλλιμάρμαρο – Διέκοψε εργασίες σε κατασκευή που έκρυβε όλο το Στάδιο

28/03/2025 | 12:23

Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκε σήμερα το πρωί (28/03/25) η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να κάνει αυτοψία μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το οποίο αναφέρεται σε «κατασκευή-έκτρωμα» στον έμπροσθεν χώρου του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Κατά την αυτοψία η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, διαπίστωσε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ήτοι του Ν. 4858/2021 «Περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του «η συγκεκριμένη εφήμερη κατασκευή έχει τύχει της έγκρισης της Ελληνική Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά το μέρος της αρμοδιότητας της, και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων».

Καταλήγει αναφέροντας ότι: «Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για άμεση διακοπή των εργασιών και έλεγχο της τήρησης των όποιων όρων έχουν τεθεί από την απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων. Συγχρόνως ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού και Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων Γιώργο Διδασκάλου τη σύγκληση εκτάκτως του Συμβουλίου για την άμεση επανεξέταση του θέματος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

Σε βίντεο από κάμερα που βρίσκεται στην περιοχή καταγράφεται η «κατασκευή έκτρωμα»

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)