Αυτή είναι η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας και δεν είναι τα Γιάννενα

12/12/2025 | 11:56

Η Ελλάδα, γνωστή για τα ηλιόλουστα τοπία και τις ήπιες θερμοκρασίες, κρύβει και περιοχές που ξεφεύγουν από αυτό το κλασικό στερεότυπο. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συχνά παραγνωρισμένα χαρακτηριστικά της χώρας είναι οι βροχερές περιοχές της.

Αν και τα Γιάννενα κατέχουν τη φήμη ως μία από τις περιοχές με την περισσότερη υγρασία, η πραγματικά πιο βροχερή περιοχή της χώρας βρίσκεται κάπου αλλού. Εκεί, ο όγκος βροχής που πέφτει είναι περισσότερος και σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δέχεται την περισσότερη βροχή έξι μήνες το χρόνο.

Στην Κέρκυρα, κάποιες μέρες οι σταγόνες της βροχής φαίνεται να… μην τελειώνουν ποτέ. Σύμφωνα με τα μηνιαία κλιματικά δεδομένα ανά μήνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το νησί των Φαιάκων που αποτελεί αγαπημένο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών, για έξι μήνες το χρόνο δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο βροχής.

Συγκεκριμένα, η Κέρκυρα δέχεται τα περισσότερα mm βροχής τους μήνες: Ιανουάριο, Μάρτιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο. Ακολουθεί η Άρτα με δύο μήνες και αθροιστικά 206,7 mm υετού, τα Ιωάννινα με δύο μήνες και αθροιστικά 111 mm και τέλος η Φλώρινα και αυτή με δύο μήνες και αθροιστικά 64,5 mm.

Αναλυτικά οι πιο βροχερές περιοχές ανά μήνα βάσει των δεδομένων της ΕΜΥ:

  1. Ιανουάριος: Κέρκυρα 135.8 mm – 14,8 ημέρες
  2. Φεβρουάριος: Άρτα 125,4 mm – 11,1 ημέρες
  3. Μάρτιος: Κέρκυρα 99.6 mm 12,9 ημέρες
  4. Απρίλιος: Άρτα 81.3 mm – 9,6 ημέρες
  5. Μάιος: Ιωάννινα 66.9 mm -11,4 ήμερες
  6. Ιούνιος: Ιωάννινα 44.1 mm – 7,7 ημέρες
  7. Ιούλιος: Φλώρινα 33.9 mm – 5,5 ημέρες
  8. Αύγουστος Φλώρινα 30.6 mm – 5,3 ήμερες
  9. Σεπτέμβριος Κέρκυρα 87.8 mm – 7,4 ήμερες
  10. Οκτώβριος Κέρκυρα 140.4 mm -11,4 ήμερες
  11. Νοέμβριος Κέρκυρα 187.1 mm – 14,7 ήμερες
  12. Δεκέμβριος Κέρκυρα 189.9 mm – 16,5 ήμερες

Η Κέρκυρα έχει την πρώτη θέση και στο currentresults.com με υετό σε ετήσια βάση στα 1097 mm και βροχερές 129 ημέρες, ενώ ακολουθεί η Άρτα με 1085 mm και 98 μέρες, με τρίτα τα Ιωάννινα με 1082 mm και 124 μέρες.

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στη Διεύθυνση Μεταφορών ΦΩΤΟ

Τραγωδία: Πώς έχασε την ζωή του 49χρονος πατρινός στην Φωκίδα

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθήτρια κατά τη διάρκεια εκδρομής