Αφράτα πιτσάκια για το ταπεράκι της παραλίας

20/06/2023 | 16:23

Φτιάξτε αυτά τα αφράτα πιτσάκια για το ταπεράκι της παραλίας και αν σας περισσέψει ζύμη σας έχουμε μία συνταγή έκπληξη!

Υλικά

Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια χλιαρό
σπορέλαιο 100 γραμμάρια
μαγιά 1 φακελάκι
ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 1 κιλό

Για την γέμιση

σάλτσα ντομάτας 400 γραμμάρια σπιτική
ζαμπόν 15 περίπου φέτες
πιπεριά 2 πράσινες
πιπεριά 2 κόκκινες
μιξ τυριών 500 γραμμάρια περίπου

Τα πιτσάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Το Καλοκαίρι έφτασε, εμείς σιγά σιγά θα ξεχυθούμε στις παραλίες και τα παιδιά πεινούν. Κι αφού η θάλασσα ανοίγει ακόμη περισσότερο την όρεξη, καλό θα είναι να υπάρχουν και μερικά σνακ μαζί μας στο μπάνιο.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το σπορέλαιο, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία πολλή μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά και στην συνέχεια την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και αλείφουμε το κάθε φύλλο με λίγη σπιτική σάλτσα ντομάτας, λίγο τυρί, πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε ροδέλες και ζαμπόν.

Αν σας περισσέψει ζύμη μπορείτε να την κάνετε πίτα για σουβλάκι. Συγκεκριμένα παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης σε φύλλα και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν, βάζοντας 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σε κάθε πίτα για να τηγανιστούν. Στα πιτσάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι κόκκινη σάλτσα μας αρέσει.

daddy-cool.gr

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Ντίμης Κρίτσας

«Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;» – Επίθεση Μαρινάκη σε Πελετίδη για το ξήλωμα πινακίδων σε σχολείο

Τούμπαρε ΙΧ – Ένα άτομο στο νοσοκομείο του Ρίου (ΒΙΝΤΕΟ)