Άφησε το παιδί της στο αυτοκίνητο με 41 βαθμούς Κελσίου και πήγε… σινεμά

23/07/2025 | 13:17

Μια 18χρονη μητέρα από τη Γιούτα, στις ΗΠΑ, συνελήφθη και κατηγορείται για παραμέληση παιδιού (κακούργημα), αφού άφησε την 2χρονη κόρη της κλειδωμένη μέσα στο αυτοκίνητό της, που έβραζε από τη ζέστη, για να παρακολουθήσει ανενόχλητη την ταινία «Στρουμφάκια», σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Όπως αναφέρει το CBS47, η Tripura Mirriex έβγαλε το παιδί της εν μέσω κλαμάτων από την αίθουσα προβολής του κινηματογράφου Regal στο Λέικ Σίτι το Σάββατο και το κλείδωσε στο αυτοκίνητο, ένα Cadillac Escalade του 2002, καθώς δεν κατάφερε να την ηρεμήσει.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι το Σάββατο η θερμοκρασία έφτασε τους 34 βαθμούς Κελσίου, με δείκτη δυσφορίας -δηλαδή τη θερμοκρασία που νιώθει ο άνθρωπος – στους 41 βαθμούς.

Σύμφωνα με το Law and Crime, οι αστυνομικοί έσπασαν το παράθυρο του οχήματος και βρήκαν το παιδί να «ιδρώνει έντονα και να κλαίει με απόγνωση».

Στην έκθεσή της, η αστυνομία σημείωσε ότι όταν η Mirriex βγήκε από τον κινηματογράφο, «αντιμετώπισε την κατάσταση με απάθεια» και «συμπεριφέρθηκε λες και δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό, απλώς στεκόταν δίπλα στο όχημά της».

Η ίδια ισχυρίστηκε πως απλώς ξέχασε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο για λίγο.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το CBS47, η Mirriex έβαλε σκοπίμως την κόρη της στο όχημα και την επιτηρούσε κατά διαστήματα όσο παρακολουθούσε την ταινία με τα αδέλφια της.

Όπως ανέφερε υπάλληλος του κινηματογράφου στην ιστοσελίδα Law and Crime, η 18χρονη μητέρα έστελνε τον αδελφό και την αδελφή της να ελέγχουν το παιδί, ενώ εκείνη παρέμενε μέσα στη δροσερή αίθουσα.

Το παιδί, σύμφωνα με την οικογένεια, έχει πλέον αναρρώσει και είναι καλά στην υγεία του, αν και το περιστατικό θα μπορούσε να αποβεί θανατηφόρο.

Όπως σημειώνει το National Safety Council, τουλάχιστον 15 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στις ΗΠΑ επειδή αφέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητα-φούρνους, ενώ κατά μέσο όρο 37 παιδιά κάτω των 15 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από θερμοπληξία σε οχήματα.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου