Αεροπορική τραγωδία στη Νότια Κορέα: Μόλις δύο από τους 181 επιβαίνοντες επέζησαν ΦΩΤΟ

29/12/2024 | 07:01

Οι περισσότεροι από τους 181 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της εταιρείας Jeju Air το οποίο συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Μουάν, στη νοτιοδυτική Νότια Κορέα, εκτιμάται πως είναι νεκροί, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο πηγές του στο πυροσβεστικό σώμα.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737-8AS είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ. Συνετρίβη μετά την προσγείωση του και πήρε φωτιά.

Δυο άνθρωποι —επιβάτης και μέλος του πληρώματος— διασώθηκαν, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα, ενώ το φως της δημοσιότητας είδε και βίντεο της στιγμής της πρόσκρουσης

Στο αεροσκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Μπανγκόκ, την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, επέβαιναν «175 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος», κατά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ίδια πηγή.

Το δυστύχημα πιθανόν προκλήθηκε από «σύγκρουση με πουλιά, που οδήγησε σε δυσλειτουργία του συστήματος προσγείωσης», με βάση προκαταρκτικές πληροφορίες του Γιονάπ.

Σε φωτογραφία που μετέδωσε το πρακτορείο εικονίζεται πυκνός μαύρος καπνός να αναδίδεται από τον τόπο της συντριβής, πλάι σε διάδρομο.

Σύμφωνα με το Γιονάπ, πυροσβέστες προσπαθούσαν να ανασύρουν θύματα από το ουραίο τμήμα του αεροπλάνου. Ανασύρθηκε τουλάχιστον ένας επιζών.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Τσόι Σανγκ-μοκ έδωσε εντολή να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθούν επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.

Αεροπορική τραγωδία στη Νότια Κορέα: Μόλις δύο από τους 181 επιβαίνοντες επέζησαν ΦΩΤΟ

Αεροπορική τραγωδία στη Νότια Κορέα: Μόλις δύο από τους 181 επιβαίνοντες επέζησαν ΦΩΤΟ

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Πάτρα: Οδύνη στην κηδεία της 17χρονης Αγγελικής που “έσβησε” στην άσφαλτο – ΦΩΤΟ