Τουρκία και Αίγυπτος θα διεξάγουν από κοινού αεροναυτική άσκηση για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης
Η ειδική άσκηση Τουρκίας – Αιγύπτου με την επωνυμία «Θάλασσα Φιλίας» (Bahr El Sadaka) θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργοί Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Άκτουρκ, από την τουρκική πλευρά θα συμμετάσχουν στην άσκηση δύο φρεγάτες, δύο πυραυλάκατοι, ένα υποβρύχιο και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της αποτρεπτικής δύναμης και της ετοιμότητας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι εκπαιδευτικές και ασκητικές δραστηριότητες συνεχίζονται αδιάκοπα.
Στις 25 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται ημέρα διακεκριμένων παρατηρητών με τη συμμετοχή των αρχηγών των ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών.