Αχαΐα: Η φωτιά έφτασε στα Δεμένικα – «Είναι μια ανάσα από τα σπίτια» λέει ο πρόεδρος της κοινότητας – ΝΕΟΤΕΡΑ

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στον αστικό ιστό της Πάτρας, στην περιοχή των οδών Γλαύκου και Αγίου Στεφάνου, τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Οι φλόγες, που προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους, οδήγησαν σε προληπτική εκκένωση των Δεμενίκων και του Βιομηχανικού Πάρκου Πάτρας (ΒΙΟΠΑ), ενώ η Αστυνομία έλαβε έκτακτα μέτρα για την ομαλή απομάκρυνση των οχημάτων από τις περιοχές αυτές.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώνεται η φωτιά που μαίνεται στην Αχαΐα, με τις φλόγες αυτή τη στιγμή να έχουν φτάσει και στον οικισμό Δεμένικα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Αντώνης Γκόλφης, μιλώντας στο enikos.gr: «Ήταν πολύ γρήγορη η εξάπλωση της πυρκαγιάς. Λόγω του αέρα μόλις έφτασε και στα Δεμένικα. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι μια ανάσα από τα σπίτια. Μέχρι στιγμής έχουν καεί εκτάσεις με ελιές», ενώ συμπλήρωσε ότι «κουβαλάμε νερό με τις υδροφόρες για να την περιορίσουμε».

Μάλιστα, χρήστης των κοινωνικών δικτύων, σε δημοσίευση που έκανε νωρίτερα ανέφερε ότι η «μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άγιο Στέφανο Σαραβαλίου και κινείται προς τα Δεμένικα, καίγοντας ελαιόδεντρα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης και οι κάτοικοι και οι εθελοντές προσπαθούμε να προστατεύσουμε τις οικίες».

Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Δημήτρη Λιόπετα, θύμα του τροχαίου στην οδό Αμερικής

Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Αμερικής

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής-Ο οδηγός του ΙΧ έφυγε “για το Νοσοκομείο” από το σημείο-Εντοπίστηκε στο Ρίο από τους αστυνομικούς (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Λιόπετα-Θρήνος και πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η τραγωδία με τον Δημήτρη Λιόπετα! Οι γονείς δεν γνώριζαν τίποτα, δύο ώρες μετά το μοιραίο

ΣΟΚ: Γνωστή πατρινή κατηγορεί τον επιχειρηματία σύζυγό της για ξυλοδαρμό

Πάτρα: Την Πέμπτη η κηδεία του 27χρονου Δημήτρη Λιόπετα -Η επιθυμία της οικογένειας- Στον Εισαγγελέα ο οδηγός του ΙΧ, απολογείται την Παρασκευή