Ο Πατρινός ουρανός ως «αστροφωτογραφία της ημέρας» από τη NASA – Η εξήγηση του φαινομένου – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

04/04/2017 | 16:23

Μια φωτογραφία του ταλαντούχου φωτογράφου και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Μαραγκού επιλέχθηκε από τη NASA ως «αστροφωτογραφία της ημέρας».

Στη συγκεκριμένη στήλη της, η επίσημη ιστοσελίδα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ παρουσιάζει κάθε μέρα και από ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που έχει αιχμαλωτίσει ο φωτογραφικός φακός, μαζί με μια σύντομη εξήγηση από έναν επαγγελματία αστρονόμο για το τι ακριβώς συνέβη.

Όπως αναφέρει η NASA, η σημερινή αστροφωτογραφία της ημέρας τραβήχτηκε στην Πάτρα στα τέλη Ιανουαρίου από τον Αλέξανδρο Μαραγκό.

maragos-nasa.jpg

«Τι συνέβη στον ουρανό; Διάφορα συνηθισμένα χαρακτηριστικά αλληλεπιδρούν με ασυνήθιστο τρόπο. Καταρχάς, πίσω από τους λόφους βρίσκεται ο φωτεινός Ήλιος. Μπροστά από τον Ήλιο βρίσκονται λεπτά σύννεφα, που περιέχουν ενδεχομένως ένα στρώμα εξαγωνικών κρυστάλλων πάγου, ένας συνδυασμός που δημιουργεί το φωτοστέφανο 22 μοιρών που περιβάλλει τον Ήλιο.

Η ασυνήθιστη κυρτή γραμμή που διασχίζει την εικόνα είναι μια ουρά συμπύκνωσης – ένα είδος σύννεφου που δημιουργείται από τα διερχόμενα αεροπλάνα. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του ίχνους θα πρέπει στην πραγματικότητα να βρίσκεται πιο μακριά από ό,τι το λεπτό νέφος, επειδή ρίχνει μια σκιά πάνω στο σύννεφο, δίνοντας μια ασυνήθιστη τρισδιάστατη ποιότητα στην εικόνα».

Πηγή: protothema.gr

Πάτρα: Τροχαίο στην Οβρυά (ΦΩΤΟ)

Γλυκό του κουταλιού κεράσι με δεμένο σιρόπι

Έφεση της Εισαγγελίας Εφετών για την αθώωση «Σπαρτιατών» – Τι αναφέρεται στο σκεπτικό για την αξιοπιστία του Β. Στίγκα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για υπονόμευση της ειρηνευτικής διαδικασίας κατηγορεί την Ευρώπη η Ρωσία

Ανατροπή στο θρίλερ της Ζακύνθου: Δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια λέει ο ιατροδικαστής

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» συνδιοργανώνει με το 21ο Δημ. Σχολείο Πατρών εθελοντική αιμοδοσία

Τουρκία: Ο Τ. Ερντογάν προχωρά στη σύνταξη νέου Συντάγματος 

Με μπομπονιέρες του γάμου του και λευκά τριαντάφυλλα το τελευταίο αντίο στον Στέφανο που πνίγηκε στη Λευκάδα