Στο “κόκκινο” Ρίο και Άγιος Ανδρέας – Ανησυχία για τα κρούσματα στην Κιβωτό – Γεμίζουν οι κλίνες COVID

Στο κόκκινο συνεχίζει να βρίσκεται η Αχαΐα μετά και την ανακοίνωση των 104 κρουσμάτων.

Ασφυκτική όμως παραμένει και η κατάσταση στα 2 νοσοκομεία της πόλης, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Οι πιέσεις είναι συνεχείς στα επείγοντα με την προσέλευση ασθενών με ύποπτα συμπτώματα, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων όχι μόνο δεν πέφτει από τους 100, αλλά δείχνει να έχει πάρει την ανηφόρα.

Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στα 2 νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται 121 ασθενείς. Πρόκειται για αριθμό που κάνει αρνητικό ρεκόρ για την περιοχή.

Από αυτούς οι 50 βρίσκονται στο Γενικό Νοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και οι 71  στο Πανεπιστημιακό του Ρίου.

Από τους 121 ασθενείς, οι 24 δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε Πανεπιστημιακό και “Άγιος Ανδρέας”.

Στη ΜΕΘ του Ρίου νοσηλεύονται 18 ασθενείς και 6 στο “Άγιος Ανδρέας”. 

Σε ό,τι αφορά τις απλές νοσηλείες (εκτός ΜΕΘ) 44 κρούσματα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και 53 στο Νοσοκομείο του Ρίου (Α’ κλινική:22, Β΄ κλινική: 21, Γ’ κλινική:10).

Οι τρεις κλινικές είναι οριακά πλήρης με τα σενάρια για άνοιγμα και τέταρτης κλινικής COVID να γίνονται ολοένα και πιο ορατά όσο οι ώρες περνούν.

Ανησυχία για την “Κιβωτό”

Τα βλέμματα των αρμόδιων φορέων συνεχίζουν για 5η ημέρα να είναι στραμμένα και στην “Κιβωτό της Αγάπης”.

Το γεγονός ότι στο ίδρυμα των 120 ατόμων, εκ των οποίων τα 70 είναι τρόφιμοι και τα 50 προσωπικό, υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα που ξεπερνούν τα 50 δημιουργεί τεράστια ανησυχία.

Μέχρι ώρας επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε 33 τρόφιμους και σε 17 άτομα από το προσωπικό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για ακόμη κάποια άτομα από το προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Οι άνθρωποι της “Κιβωτού” ζουν εφιαλτικές στιγμές τις τελευταίες μέρες καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη.

Ήδη οι 2 από τους 4 ορόφους του ιδρύματος έχουν μετατραπεί σε χώρους φιλοξενίας κρουσμάτων, ενώ 2 από τα κρούσματα σε τρόφιμους νοσηλεύονται κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή