Πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας

Πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα όλων των περιοχών που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 21-27 Ιουνίου, σε σχέση με την εβδομάδα 14- 20 Ιουνίου.

Πτωτικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στο Βόλο (-45%) και στη Θεσσαλονίκη (-41%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής και τη Λάρισα, όπου οι μεταβολές κυμάνθηκαν μεταξύ -3% και +3%.

Μείωση παρουσίασαν οι μετρήσεις της μέσης συγκέντρωσης του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο, ενώ σταθερές ήταν οι μετρήσεις στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.

Οι μεταβολές αυτές όμως δεν είναι αξιολογήσιμες λόγω των χαμηλών τιμών του ιικού φορτίου.

Στην Πάτρα, στην Ξάνθη (για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του δικτύου στην πόλη) και στα Ιωάννινα το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων ήταν πολύ χαμηλό και κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου. 

pianx4.jpg

 

ΠΗΓΗ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε