Οι τελευταίες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κοντά στην πόλη της Πάτρας έχουν θέσει σε ετοιμότητα και την ΕΛ.ΑΣ.
Με εντολή της τοπικής ηγεσίας πραγματοποιούνται περιπολίες , κυρίως από στελέχη της ομάδας Δίας, προκειμένου να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση στην περίπτωση φωτιάς.
Ιδιαίτερα αυτές τις ώρες που οι υψηλές θερμοκρασίες και οι κατά τόπους δυνατοί άνεμοι ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 έχει δοθεί οδηγία προς τους μοτοσυκλετιστές να περιπολούν στις περιοχές που τα προηγούμενα 24ωρα βρέθηκαν στη δίνη της πύρινης κόλασης.
Σούλι, Ελεκίστρα, Καρυά, αλλά και άλλα σημεία πλησίον της Πάτρας θα περνούν από το “μικροσκόπιο” των ανδρών της ΔΙΑΣ, ώστε να μην κινδυνεύσουν περιοχές.
Ερευνα για “ύποπτες” φωτιές
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εξετάζουν τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών στην Αχαϊα τις προηγούμενες ημέρες που είχαν ως αποτέλεσμα να καούν περιουσίες και να γίνουν στάχτη αγροτοδασικές εκτάσεις.