Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας στο Κάιρο

10/12/2024 | 17:38

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση εξαώροφης πολυκατοικίας στο κέντρο του Καΐρου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Ο υπουργός Υγείας Χαλίντ Αμπντέλ Γκαφάρ δήλωσε ότι εννέα ασθενοφόρα έχουν αποσταλεί στο σημείο και ότι σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να «ψάχνουν μέσα στα ερείπια και να αναζητούν τραυματίες ή πτώματα».

Ερευνητές της αστυνομίας έχουν φτάσει στο σημείο και συλλέγουν μαρτυρίες προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός των ενοίκων που βρίσκονταν εντός του κτηρίου την ώρα της κατάρρευσης.

Ο Άχμεντ Αουάντ από την γειτονιά Al-Waily, αποκάλυψε στην Al Ahram ότι η πολυκατοικία είχε ρωγμές και ήδη από το 1993 είχε δοθεί εντολή για επισκευή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι είχαν ασκήσει έφεση απόφαση με αποτέλεσμα να μην γίνουν ποτέ οι επισκευές.

Πρόσθεσε ότι, τα τελευταία χρόνια, οι εκτελεστικές αρχές στο Al-Waily και το αστυνομικό τμήμα εξέδωσαν περισσότερες από επτά προειδοποιήσεις για την πολυκατοικία.

Εκκένωση κτηρίων

Μετά το περιστατικό, ο κυβερνήτης του Καΐρου Ιμπραήμ Σαμπέρ διέταξε τον διορισμό επιτροπής μηχανικών για την εξέταση του κτηρίου. Ο Σάμπερ διέταξε επίσης την προληπτική εκκένωση των γειτονικών κτηρίων μέχρι να γίνει μελέτη από τους μηχανικούς.

 

ΠΗΓΗ

 

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία