Ένα δείγμα διάβρωσης του κρατικού μηχανισμού και απαξίωσης του κράτους

16/12/2024 | 10:54

Του Θέμη Μπάκα* 

 

Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το ζευγάρι των αστυνομικών που φέρεται ότι κακοποιούσε τα παιδιά του έχουν προκαλέσει, απολύτως δικαιολογημένα, σοκ στο πανελλήνιο.

Το σοκ δε, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από το γεγονός ότι ο αστυνομικός, στον οποίο καταλογίζονται επανειλημμένως παραβατικές συμπεριφορές, υπηρετούσε στη Φρουρά της Βουλής! Κι αυτό, καθώς είναι δεδομένο ότι είχε γερές πολιτικές «πλάτες», οι οποίες του έδιναν «αέρα» να λειτουργεί θεωρώντας ότι έχει το ακαταλόγιστο.

Παράλληλα, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα βαθιά διαταραγμένο άτομο, που τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τις ψυχές των παιδιών του. Κι όμως, δυστυχώς, επειδή είχε «μέσο», υπηρετούσε σε μια ευαίσθητη και ιδιαίτερα προνομιακή θέση. 

Αλλά, το χειρότερο είναι ότι η περίπτωσή του δεν συνιστά ένα μεμονωμένο κρούσμα. Σύμφωνα με συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί με διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματα που εξακολουθούν να φέρουν όπλο.

Οι ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γι’ αυτήν την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση είναι προφανείς. Και καλά θα κάνει ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτοπροβάλλεται μέσω της αυτοβιογραφίας του, να σκύψει με ενδιαφέρον πάνω από αυτό το μείζον πρόβλημα για την κατά μέτωπο αντιμετώπισή του. 

Επιβάλλεται η απομάκρυνση από την Ελληνική Αστυνομία όλων όσων είναι αποδεδειγμένα ανίκανοι να την υπηρετήσουν, είτε επειδή είναι ψυχικά ασθενείς είτε επειδή είναι διεφθαρμένοι.   

Επιπλέον, αν η περίπτωση του ψυχικά διαταραγμένου αστυνομικού που υπηρετούσε στη Βουλή είναι ένα σοβαρό δείγμα διάβρωσης του κρατικού μηχανισμού, οι καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την κακοποίηση των παιδιών του, από τον ίδιο και τη σύζυγό του, πιστοποιούν την απαξίωση του κράτους στα μάτια πολλών πολιτών. 

Στην προκειμένη περίπτωση, προτίμησαν να απευθυνθούν σε μια μη κυβερνητική οργάνωση, όχι στις αστυνομικές και στις εισαγγελικές αρχές. 

Τροφή για σκέψη, με την επισήμανση ότι η απαξίωση του κράτους είναι άμεση συνδεδεμένη με τη φθορά της ποιότητας της δημοκρατίας στη χώρα μας, για τις οποίες αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΣΣ: Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας.                           

     

 

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια επιχειρήσεις και νεκροταφείο – Εκκενώνονται Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα, έκλεισε τμήμα της Πατρών-Πύργου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην Πάτρα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Συχαινών – Προληπτική εκκένωση Μπάλα και Βούντενης, έκλεισε η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Δραματική νύχτα στη Δυτ. Αχαΐα: Επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων – Έφτασε στα Τσουκαλέικα και καίει σπίτια και αυτοκίνητα η φωτιά – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά